preloader

Lash lift

By 4you beauty i Göteborg.

Lyftande av ögonfransar eller den så kallade

Lash lift

Vad är Lash lift-tekniken och hur fungerar den?

I en värld av skönhet är Lash lift en relativt ny teknik. Det är en behandling som höjer ögonfransarna inom en timme, ger dem en attraktiv längd och tjocklek. Det är ett alternativ till att applicera lösögonfransar och mascara genom att ge fransarna en naturlig look.

Vi färgar också ögonfransar under sessionen och använder pellets. Genom denna teknik kan vi lyfta eller vippa ögonfransarna mycket vackert.

Förstörs ögonfransarna genom att lyfta dem?

Finns det några biverkningar och negativa effekter av denna teknik?

Vår specialist Angela svarar: Som allt annat, om tekniken används av en oerfaren person kan man få dåliga eller negativa resultat. Men om sessionen är avslutad på ett korrekt sätt med en professionell expert, kan kunden inte riskera att förlora ögonfransar eller få några andra problem. Jag kommer belysa de problem som kunden kan möta om behandlingen avslutas på ett felaktigt sätt.

Felaktig användning av material med dålig kvalite kan göra att ögonfransarna blir spröda eller spruckna och delade, utöver allergi mot ögat. Man ska även använda icke-sterila verktyg, eftersom ögat är ett känsligt område.

Hur länge kommer den här tekniken att pågå för att höja ögonfransarna?

Vanligtvis kommer resultatet att kvarstå sex till åtta veckor, samma tid som ögonfransens tillväxtcykel. Varaktigheten kan variera från person till person beroende på typ av ögonfransar, dvs hälsa och styrka. Vården efter sessionen spelar också en viktig roll. Jag rekommenderar att nästa session inträffar inom max sex veckor.

När det gäller att hålla resultaten, är det väldigt enkelt.

Fuktgivande ögonfransar bör undvikas de första 24 timmarna. Tvätta ansiktet och ögonfransarna, duscha, simma och använda mask. Det är bäst att inte försöka svettas under träningen, så undvika att gymma för hårt.

Det är också viktigt att notera att resultatens konsistens under en längre period beror på mängden vård och följning av instruktionerna.

Försök att de första 24 timmarna undvika att använda smink eller till exempel hudrengöringsprodukter och ta bort smink med medel som har en fet bas.

Glöm inte att använda borste varje dag efter sessionen för att kamma ögonfransarna och separera dem så att de inte fäster sig på varandra.

Vanlig mascara kan användas 24 timmar efter sessionen, och behandling serumet kan användas för ögonfransarna 48 timmar efter sessionen.