preloader

Microneedling

By 4you beauty i Göteborg.

Vad är

Microneedling / Dermapen

Det är en icke-kirurgisk medicinsk behandling där läkemedel injiceras, inklusive vitaminer, mineraler, hormoner och naturliga växt enzymer och extrakt i hudens mitten lager med målet att återuppliva huden och förbättra dess kvalitet. Microneedling/dermapen är den ultimata behandlingen för att gräva i ansiktet och ärr för att fräscha upp och förbättra hudens utseende. Detta hjälper till att föryngra huden genom att stimulera kollagenproduktionen och stimulera blodcirkulationen i överhuden. Det är en metod som används av läkare och hudläkare för att behandla olika hudsjukdomar och problem. Denna teknik inkluderar användning av små, sterila nålar för att punktera huden och chockera hudcellerna. Chocken stimulerar det djupare hudlagret, vilket hjälper till att byggas upp igen genom produktion av Kollagen. Som vi vet är kollagen det primära proteinet som hjälper till att upprätthålla huden.Den har en slitstark, mjuk och stretchig konsistens och gö att huden ser ung ut. Åldring gör att kollagen minskar i huden, vilket bidrar till uppkomsten av rynkor, ett av tecknen på åldrande av huden.

Fördelarna med Dermapen/microneedling för ansiktet och huden:

Minskar effekterna av åldrande på huden, såsom rynkor och bristen på elasticitet.

Regenerering av hudceller.

Minskar blekhet och ger mer lyster och kontrast.

Förbättrad hudstruktur och djup hydrering.

Tar bort pigmenteringar och mörka fläckar.

Minimerar stora porer och behandlar akne och ärrbildning.

Den ger näring och återfuktar huden bättre när du använder ett serum som är behandlat med Dermapen.

Den hjälper också för att dra åt lös hud, reparera skadade celler och återställa hudens ungdomlighet.

Hur lång tid tar det att se resultat?

Man ska ha i åtanke att microneedling inte är en snabb lösning, eftersom det innebär tillväxt av ny hud. Det kan ta flera månader för oss att se fullständiga resultat på problematiken vi vill ta itu med. Resultatet på behandlingen kan variera beroende på personen och huden.

Behandlingen sker i flera sessioner, beroende på situationen för varje person, men kräver ungefär tre till sex sessioner under en period på några månader för att få önskat resultat.

Microneedling är bättre än krämer för återfuktning. Förbättrar slapphet och rynkor på grund av parenteral, medan absorptionen är lägre vid leveransen av den aktiva substansen direkt till huden som krämer inte ger.

När man fortsätter med en specialistterapeut kommer resultaten att variera från lätt förbättring till synlig förbättring. Den första är en radikal förändring efter den tredje och fjärde sessionen. Det tar cirka 60-40 minuter för en behandling eller session och vi börjar se konkreta resultat efter tre sessioner.

Är mikroneedlings behandlingen effektiv?

Ja, när den används av en läkare eller terapeut som är specialiserad på sjukdomar och hudtillstånd och det finns data som visar effektiviteten av denna typ av behandlingen för att minska linjer och rynkor. Microneedling är ett utmärkt val för att minska märken och förbättrar färgen och utseendet på huden. Den skapar ett nytt kollagen och fyller i det trasiga hudlagret. Data och studier har visat effektiviteten av microneedling för att minska linjer och rynkor och effekterna av ärr och akne, borttagning av pigmentering och mörka fläckar.

Är det säkert att använda microneedlings tekniken hemma?

Våra specialister svarar: ‘’Vi rekommenderar att du inte tar risker när du tillämpar behandling hemma av flera skäl: * Om personen inte är en expert på att använda detta verktyg är det mycket möjligt att det kommer att skada huden.

Det orsakar repor på huden till följd av felaktig eller felaktig användning av enheten.

Det kan orsaka utslag under användning eller hudirritation.

Hushållsapparater skiljer sig också från enheter som är konstruerade för användning i kliniker. Det finns stora skillnader eftersom hushållsapparater innehåller kortare och fler nålar. Hårdheten för apparater är designade för hudläkare och läkare, och dessa är inte avsedda för att tränga igenom huden, Vilket innebär att de inte kommer att vara effektiva och resultaten och svaret kommer att vara begränsade.

Den viktiga punkten är att det är svårt att rengöra dessa verktyg ordentligt, vilket ökar risken för att överföra en infektion eller bakterier under användning.

Om du vill testa microneedling rekommenderar våra experter det genom att söka efter de bästa resultaten och undvika risker. Underverk görs om de används korrekt. Microneedling behandlas helst av någon professionell för att undvika farorna med att använda hushållsapparaten.

Våra specialister rekommenderar att ni får behandling i vår klinik eftersom vi är ett specialiserat centrum för hudsjukdomar. Dermatologi och våra experter är högt kvalificerade och erfarna.

Vi garanterar våra kunder användningen av nålar och sterila enheter, Hudskador och överföring av alla typer av infektioner inte ska ske.’’

Vilka är biverkningarna av microneedling?

Även om det är en säker och effektiv behandling finns det fortfarande några potentiella biverkningar.

Torr hud, rodnad och en känsla av värme i ansiktet, men dessa biverkningar försvinner upp till 24 timmar.

Blödning är en ovanlig reaktion även att det är möjligt att vi kommer att se blod dyka upp under en djup behandlingsprocess.

För personer som tar blodförtunnande mediciner är det mycket viktigt att avslöja Informationen till läkaren eller terapeuten innan behandlingssessionerna påbörjas, inklusive personer som lider av: Hudinfektion Aktiv akne Keloid ärr

Att boka en tid hos en terapeut eller hudvårdsspecialist för medicinsk rådgivning innan behandling av microneedling minskar att risker uppstår.

Var försiktig efter behandlingen

Eftersom microneedling skapar små sår på huden, kan en person inte återvända till den vanliga rutinen för hudvård omedelbart.

I själva verket direkt efter behandlingen, ser det ut som om du har en mild solbränna Medium, och din hud kan känna sig varmare och känsligare än vanligt inom några timmar efter behandlingen.

Tänk på att dessa effekter är naturliga och vanligtvis avtar. Det kan dock ta mellan ​24 och 48 timmar ​ innan huden återgår till det normala. Oroa dig inte! Våra specialister kommer att diskutera med patienten om olika hudvårds metoder efter behandlingen.

För att hjälpa till att lugna och skydda huden, fortsätt behandla huden försiktigt i tre dagar efter sessionen och därefter kan du återuppta vård rutinerna.

Vår kliniks rekommendation för en vårdrutin efter en Microneedlings session

Använd aldrig någon typ av hud rengöringsmaterial i 72 timmar efter behandlingen.

Håll händerna rena när du berör det behandlade området. * Tvätta ansiktet med vatten efter 24 timmar, din hud kan känna sig torrare Använd en fuktighetskräm som rekommenderas av våra experter för att återställa hudens fukt igen och uppnå balansen.

Makeup - Vi rekommenderar att du inte applicerar makeup 24 till 72 timmar efter proceduren. - Omedelbart efter din behandlingsperiod kommer hudspecialister att hjälpa dig med våra kliniska råd För att använda den bästa kombinationen av solskyddsmedel eller SPF 25 rekommenderar vi att du ska använda solskyddsmedel och krämer utan kemikalier. Tänk på att du bör Skydda dig mot solen varje dag och inte bara dagarna efter dina handlingar som en del av en hudvårdsrutin för att skydda din hud mot solskador och för tidigt åldrande.

Använd inte alfahydroxisyra eller betasyra för att säkerställa en lämplig läkningsmiljö Hydroxy, Retinol (A-vitamin) eller C-vitamin (med låga koncentrationer av akne, väte) eller något som ses som "aktiv" hudvård under en vecka efter behandling.

Använd inga elektriska rengöringsborstar efter en vecka. * Undvik avsiktligt och direkt solljus i 72 timmar.

Byte av sidor på kuddar och sängöverdrag. * Det är förbjudet att simma i minst 72 timmar efter behandlingen.

Träna inte eller delta i fysisk aktivitet (som att träna i gymmet) de första 72 timmarna efter Behandling. Svett- och gymnastikmiljöer är i allmänhet skadliga och fulla av bakterier, vilket kan orsaka negativa reaktioner i din hud.

Genomgå inte Filler- eller Botox-sessioner efter Microneedlings sessionen, vänta åtminstone två veckor.

Använd inte exfolieringsprodukter omedelbart efter sessionen. Vi rekommenderar att du väntar i två dagar åtminstone